Bazeni

Naši bazeni su moderni

Bazen nije neophodnost nego luksuz i zato treba voditi računa da on nepredstavlja opterećenje već funkcionalni komfor koji je uvek vama na raspolaganju u svom punom kapacitetu.

AQUAPUR BAZENI

AQUAPUR BAZENI PREDSTAVLJAJU SPOJ KVALITETA , BRZE GRADNJE I DUGOTRAJNOSTI PO  NAJNOVIJIM GRADJEVINSKIM STANDARDIMA ODRŽIVE ARHITEKTURE I OČUVANJA PRIRODE.

AQUAPUR proizvodi bazene po Nemačko-Češkoj tehnologiji varenja pločastih PP materijala , tokom godina razvio je sopstvena rešenja i patente u ovoj metodi izgradnje.

Bazeni se prave sastavljanjem ploča polipropilena mašinskim varenjem stvarajuci tako čvrste i nevidljive veze a bazen postaje monolitna vodonepropusna celina.

Karakteristike materijala omogućavaju izradu bilo kojeg oblika i najzahtevnijih rešenja.

Ova tehnologija predstavlja naj adekvatnije rešenje za naše kontinentalno geografsko područje terena i klime sa velikim rasponom temperature koje klasična betonska rešenja i drugi materijali završne obrade bazena teško podnose i rapidno im se smanjuje vek trajanja a sve veća sumnja u kvalitet i stručnost izvodjača radova traže rešenja prefabrikacije u kontrolisanim uslovima proizvodnje sa maksimalnim eliminisanjem ljudskog faktora.

Kao najveći proizvodjač u regionu AQUAPUR se trudi da poravnja mogućnosti kupaca i kvalitet kojem je dosledan. Kroz razvoj i modernizaciju procesa proizvodnje i odabir prakticnih rešenja. Aquapur je u mogućnosti da uvek bude konkurentan i svojim klijentima ponudi maksimum.

Pohvale kupaca , kritike konkurencije i stalni pokušaji kopiranja i kradje intelektualne svojine onoga što AQUAPUR radi je najbolji pokazatelj da smo na pravom putu.

CEO d.i.a. Vranešević stevan

PREDNOSTI AQUAPUR BAZENA

Prednosti naših bazena:

 • GARANTOVANA  VODONEPROPUSTNOST
 • BRZA UGRADNJA
 • LAKO I JEFTINO ODRŽAVANJE
 • NAJBOLJI ODNOS CENE I KVALITETA
 • DUGI VEK TRAJANJA
 • DOBRA TERMIKA SAMOG MATERIJALA
 • UVEK DOSTUPNA PODRŠKA
 • NEOGRANIČENA OBLIKOVNOST
 • RECIKLIRAJUĆI MATERIJALI

POLIPROPILENSKI BAZENI – DUŽI VEK TRAJANJA

AQUAPUR za proizvodnju svojih bazena koristi Polipropilen visoke gustine PPHD sa integrisanom bojom i UV zaštitom još u procesu izlivanja materijala. Tako dobijeni material obezbedjuje testiranu dugotrajnost od preko 50 godina.

Polipropilen je potpuno gladak material i kao takav veoma lak za održavanje jer se za njegovu površinu ništa nehvata ni kamenac ni alge, nije termicki provodnik i nepredaje betonu toplotu iz bazena.

Obloga bazena mora da bude postojana, otporna na hemiju , kamenac , agresivnu sredinu vode i spoljne klimatske uticaje, sa što manje spojeva na sebi, zato monolitna kada od polipropilena predstavlja najzahvalnije i postojanije rešenje na duge staze.

Nemačka kompanija Roechling je partner i snabdevač AQUAPURA materijalom preko deset godina osiguravajući tako kvalitet i postojanost u procesu proizvodnje koji je uvek u najvišem standardu.

VRSTE TIPOVI I OBLICI BAZENA

Osnovna podela bazena je na GOTOVE transportne bazene i bazene NA LICU MESTA. Bazeni do 9×3,5 metra mogu biti gotovi , a bazeni većih dimenzija se prave na licu mesta.

GOTOVI BAZENI – Kompletno sastavljeni i u fabrici opremljeni bazeni se prevoze na lokaciju i spuštaju na prethodno pripremljenu podlogu, gde se odmah povezuju sa tehnikom. Ugradnja GOTOVIH  BAZENA od strane Aquapur ekipe  se završava u roku od 1-2 dana.

BAZENI NA LICU MESTA – Prefabrikovani elementi bazena  se donose i sklapaju  na terenu. U zavisnosti od mesta ugradnje i tehnike izvodjenja BAZENI NA LICU MESTA se rade 3-7 radnih dana od strane Aquapur tima.

TIPOVI BAZENA

Postoje SKIMERSKI I PRELIVNI bazeni , i razlikuju se po nacinu zahvatanja vode iz bazena pre procesa filtracije i recirkulacije bazenske vode.

SKIMERSKI BAZENI – Voda iz bazena se usisava  preko jedne ili vise tačaka kroz skimere. Skimerski bazeni spadaju u kategoriju kućnih i porodičnih bazena manje opterećenosti. SKIMERSKI bazeni se izvode sa posebnim pljosnatim skimerima koji podižu nivo vode u bazenu.

PRELIVNI BAZENI – Voda ravnomerno preliva celim  ili delom obima bazena u prelivni kanal , odakle se sabira i odlazi na filtraciju. Prlivni bazeni spadaju u kategoriju javnih i luksuznijih bazena. PRELIVNI bazeni mogu se raditi u dva modela KLASIČNI I KOMPAKT prelivni bazeni , Kompak prelivni bazen je odlično rešenje za porodične bazene.

Funkcionalna razlika je u nivou vode u bazenu . Kod skimerskih bazena nivo vode je uvek spušten za oko 10cm od ukupne visine bazena , kod prelivnih bazena nivo vode je do vrha bazena I ravnja se sa prelivnim kanalom u koji se voda preliva.

OBLICI BAZENA

Fabrika Aquapur u svom kapacitetu i prema karakteristikama PP materijala može da izvede bilo koji oblik i veličinu bazana , a izdvaja one oblike koji su se pokazali kao najbolja rešenja kako po svojoj funkcionalnosti tako i po estetici i mogućnosti uklapanja u okruženje.

PRAVOUGAONI BAZENI / PRAVILNI BAZENI / PRAVILNO OVALNI / OVALNI BAZENI / KLASIČNI BAZENI / BUBREG BAZENI / OKRUGLI BAZENI

PRELIV

SKIMER

CUBE

MODERN

KLASIK

ROYAL

STANDARD

KLASIK

HORIZONT

PALMA

MAJORKA

STEPENISTA, MERDEVINE I KLUPE

AQUAPUR bazeni mogu biti opremljeni čitavim spektrom različitih modela stepeništa. Osnovni način za ulazak u bazen je preko  INOX merdevina koje dolaze u dva modela osnovne i modifikovane za slanu vodu. Stepeništa u Aquapur bazenima se nalaze u samoj kadi bazena  i netraže posebnu gradjevinsku pripremu , obezbedjujući tako sigurnu vodonepropusnost bazena

Stepeništa i klupe dolaze u standardnim modelima a mogu biti i posebno dizajnirani prema željama klijenata.

UGAONO STEPENIŠTE LUK KOMPAKT
UGAONO STEPENIŠTE LINIJA KOMPAKT
UGAONO STEPENIŠTE
UNUTRAŠNJE STEPENIŠTE
RIMSKO STEPENIŠTE
SPOLJNO STEPENIŠTE
SKALINADA STEPENIŠTE
PROŠIRENO STEPENIŠTE
Preporuka

IZGRADNJA BAZENA

Princip rada u Aquapuru je sledeći ,  kada se dogovori i preciziraju svi detalji Bazena. Klijent dobija projektnu dokumentaciju na osnovu koje obavlja pripremne radove, posle čega se u dogovorenom datumu vrši isporuka , ugradnja i puštanje u rad bazena.

PRIPREMNI RADOVI

U zavisnosti od tehnologije izrade I pozicije AQUAPUR bazena , razlikuju se I pripremni radovi. Kod klasične ugradnje u zemlju , prema projektnoj dokumentaciji klijent vrši iskop i izlivanje betonske ploče – podloge na koju će biti položen bazen. Sa izborom mesta za tehniku i iskopom kanala za instalacije sve je spremno za ugradnju.

Ako se radi bazen NA LICU MESTA , onda se vrši široki iskop kako bi bilo prostora za nesmetano sastavljanje i manipulaciju oko kade bazena. Detaljna uputstva za ugradnju  dolaze uz tehničku dokumentaciju po sklapanju dogovora sa AQUAPUROM , a za sva dodatna pitanja tehnička podrška vam stoji na raspolaganju.

TRANSPORT BAZENA

Bazeni koji se dovoze gotovi na ugradnju , prevoze se u posebno izradjenim niskopodnim  prikolicama. U fabrici se podižu na bok I tako postavljeni dovoze na lice mesta. Klijent treba da pregleda pritup poziciji bazena i da potvrdi prohodnost za prikolicu. Ako su prošli kamioni ili druga mehanizacija proći će i Aquapur prikolica. Obratiti pažnju na visinu (kablovi ,grane drvece, kapija).

Za spuštanje bazena u iskop potrebno je obezbediti mašinu koja će da prihvati bazen sa prikolice postavi ga u horizontalan položaj pored iskopa na ravnu površinu i potom spusti na mesto. Bazeni koji se rade NA LICU MESTA , prevoze se prefabrikovani u delovima na niskopodnoj prikolici i na terenu se ručno manipulišu na poziciju bazena.

SPUŠTANJE GOTOVIH BAZENA NA MESTO

Klijent treba da obezbedi mehanizaciju Kran- auto dizalica – skip ili neku drugu mašinu koja je u mogucnosti da prihvati bazen sa prikolice i spusti ga u horizontalan položaj posle čega se bazen ponovo podiže I spušta direktno u rupu na poziciju za bazen.

*Voditi računa da mašina ima dovoljno dugu ruku kako bi nesmetano obavila posao spuštanja bazena. Bazeni nisu teški – do jedne tone, ali su velikog gabarita!!!

UGRADNJA BAZENA

Pošto se bazen postavi na svoje mesto potrebno ga je razuprti prema uputstvu , Ako klijent odluči bazen može da dodje prethodno razuprt.

POSTAVLJANJE BAZENA NA MESTO

NASIPANJE OKO BAZENA

ZAVRSNI SLOJ TERASE

Po postavljanju bazena na svoje mesto bazen se puni vodom do visine oko 40cm i počinje se sa ispunjavanjem prostora podkonstrukcije oko bazena nasipanjem suvog  betona ručno, paralelno se dosipa voda tako da uvek bude viša za oko 30cm.

OPREMA BAZENA-TEHNIKA

ŠAHTE ZA TEHNIKU

Aquapur u svojoj ponudi nudi gotove šahte za tehniku koje mogu biti kružne ili kvadratne za veće kapacitete, šahte mogu stajati na ploči pored bazena ili biti polu ukopane ili nadzemne. Kada se opredelite za šahtu ona dolazi potpuno opremljena sa već raposredjenom i postavljenom opremom u okviru nje, što dodatno skraćuje vreme ugradnje I završetka radova. Plafon i vrat šahte ostavljaju mogućnost da u završnoj obradi terase oko bazena postavite poklopac i nivou i materijalizaciji kao pod terase, tako da se stopi sa terasom i bude nevidljiv.

Pre ugradnje potrebno je odabrati mesto za smestaj tehnike, ako klijent vec ima postojeći objekat neposredno pored mesta za bazen ili zida pomocni objekat/soba/orman cca 2m², tehnika se može tu smestiti. U suprotnom Aquapur može obezbediti šahtu za tehniku koja dolazi potpuno opremljena.

Izmedju bazena i mesta za tehniku neophodno je prokopati kanal za cevne i elektro instalacije.

Svi bazeni bez obzira na tip, konstrukciju i tehnologiju izrade , funkcionišu po istom principu. Filtriranja vode u funkciji održavanja kvaliteta i higijenske ispravnosti vode u bazenu. Razlikuju se samo po kvantitetu i kvalitetu opreme za bazen koja se ugradjuje.

Osnovnu opremu za bazen , neophodnu za  ispravno funkcionisanje čine:
PUMPA, FILTER I ELEKTRO ORMAN SA SISTEMOM CEVNIH INSTALACIJA

Aquapur je kroz godine prakticnog iskustva i redovno praćenje razvoja tehnologije i trendova usvojio one elemente opreme koji garantuju siguran i bezbedan rad na duži vremenski period. Kao veliki proizvodjač i vlasnik sopstvenog carinskog magacina-skladišta  Aquapur je u stanju da u svakom momentu raspolaže sa dovoljnom količinom opreme koja je istog momenta dostupna kako za nove ugradnje tako i za svaku vrstu servisa ili reklamacije.

DODATNA OPREMA ZA BAZENE

Pored osnovne opreme postoji I čitav spektar dodatne opreme koja vaš bazen čini luksuznijim I jos lakšim za upotrebu I korišćenje . Aquapur u svojoj ponudi poseduje sve elemente dodatne opreme za bazene ,  I one specijalne  za najzahtevnije klijente.

 • Bazenska rasveta – Osvetljenje za bazene – Reflektori
 • Oprema za održavanje kvaliteta i dezinfekciju vode – Automatika
 • Oprema za mehaničko čišćenje bazena – Roboti usisivači za bazene
 • Oprema za grejanje bazena – Toplotne pumpe , izmenjivači , el. grejači , solarni paneli
 • Oprema za pokrivanje i zaštitu bazena
 • Vodene atrakcije – Vodopadi , slapovi , kobre , Turbojet , hidromasažni blokovi …
 • Solarni tuševi i drugi mobilijar oko bazena – parter

Aquapur može smestiti tehniku vašeg bazena u postojeći podzmni – nadzemni objekat , ili isporučiti kompletno opremljenu šahtu sa sve opremom koja se smešta odmah pored bazena.

VRSTE BAZENA

JAVNI BAZENI – AQUAPARKOVI – MINI AQUAPARKOVI

Dinamični oblici, interaktivni bazeni, lenje reke , dečiji bazeni i dečiji  sadržaji, kompletan asortiman svih vodenih atrakcija i sadržaja , osnovna i dodatna oprema za profesionalne i komercijalne bazene i druge vodene sadržaje. Mini aqua parkovi za ugostitelje koji hoće da budu ispred konkurencije.

BANJSKI – SPA BAZENI

U procesu rekonstrukcija i izgradnji novih banjskih sdržaja Aquapur redovno oprema banje sa svim vrstama hidromasažnih i drugih kada, bazenima za termalnu vodu , kao i sve ostale potrebne opreme. Mini Spa centri za Rezidencije , Hotele i apartmane.

SAMOSTOJEĆI I BAZENI ZA KROVOVE

Jedna od specijalnosti Aquapura su krovni i samostojeći bazeni , zbog lagane konstrukcije i mogućnosti da dodju gotovi , predstavljaju najbolje tehnološko rešenje za postavljanje bazena na krov.

BAZENI ZA PLIVANJE

Trake za isplivavanje, uske i dugačke kade. Male kade opremljene Turbo jet uredjajima za plivanje u mestu i hidromasažnim blokovima.

KUĆNI ZATVORENI BAZENI

Izgradnja bazena u zatvorenom prostoru, nosi sa sobom svoje posebnosti prednosti i zahteve koji moraju da se ispune da bi imali potpuno funkcionalan kućni ili komercijalni bazen u zatvorenom, Aquapur je tu da vam to ispuni.

HIDROMASAŽNI BAZENI

Sve vrste i oblici spa jakuzzi hidromasažnih kada sa opremom po želji tipske i po specifikaciji da mogu da se uklope u svaki prostor.

DEČIJI BAZENI

Klasični kružni ili bazeni najrazličitijih oblika sa maštovitim atrakcijama i sadržajima posebno osmišljnim za animaciju dece sa akcentom na njihovu bezbednost.

BETONSKI BAZENI

Ako pravite klasični betonski bazen Aquapur obavlja sve poslove projektovanja i opremanja betonskih kada za javne i privatne bazene.

REKONSTRUKCIJA BETONSKIH BAZENA

Aquapur rekonstrujiše postojeće betonske bazene oblaganjem PP pločama ili postavljanjem kompletnog bazenskog uloška sa svom ostalom opremom za ispravan rad Vašeg bazena. Deset godina iskustva u rekonstrukcijama betonskih bazena dovelo je to inovativnih i brzih rešenja koji Vaš stari bazen kompletno pretvaraju u nov, moderan i funkcionalan bazen sa dugogodišnjom garancijom.

LUX BAZENI

Ako hoćete posebnost i ono što izdvaja, naručite projekat i napravićemo vam nešto što niste znali da uopšte postoji…

SERVIS BAZENA

AQUAPUR svojim klijentima obezbedjuje uslugu redovnog servisa puštanja u rad pre sezone i zazimljavanja po završetku kupajuće sezone.

PUŠTANJE U RAD – podrazumeva da klijent zameni vodu u bazenu posle čega Aquapur ekipa dolazi na teren postavlja opremu kalibriše uredjaje , vrši šok tretman vode i pušta bazen u rad i isporučuje sav potreban potrošni material za funkcionisanje bazena.

ZAZIMLJAVANJE – Na kraju sezone potrebno je sve pumpe , sonde i drugu aparaturu raskačiti i uskladištiti na bezbedno mesto do sledeće sezone a bazen pripremiti za zimski period.

Pre svake sezone aquapur tim pravi kalendar servisa i puštanja u rad , javite se na vreme I obezbedite svoj termin  – 064 64 67 599

ZAŠTO AQUAPUR BAZENI

Ako nepadate na lepršave pohvale izmisljenih “klijenata” I slike srpskih bazena sa palmama I meksikancima u pozadini koji ih prave. A hocete partnera sa imenom I adresom na kojoj nas mozete naći u svakom trenutku umesto fantomskih firmi koja daju garancije bez pokrića , onda dodjite u AQUAPUR I biće nam čast da udjete  unaš klub 1000+ zadovoljnih vlasnika bazena.